Extrajobb | KFX

10 anledningar att skaffa ett extrajobb som student

Att arbeta parallellt med sina studier är en både krävande och utmanande livsstil, men som kan innebära ovärderliga fördelar senare i ditt yrkesliv. De flesta är nog inte alltför sugna på att genomföra ett 4-timmars arbetsskift på sitt extrajobb som student efter att ha spenderat 8 timmar i skolbänken. Men förhoppningsvis kommer vi i denna artikel förändra ditt sätt att se på ett extrajobb som student som leder till att du redan idag väljer att söka ett!

Så här kommer de – 10 fördelar med att skaffa sig ett extrajobb som student.

Fördelar med extrajobb som student

Från att tjäna lite extra pengar vid sidan, till att få värdefull arbetslivserfarenhet – här är varför du bör överväga att skaffa dig ett extrajobb som student.

1. Tjäna extra fickpengar

Vad för bättre anledning att söka ett extrajobb i Stockholm, Göteborg eller på annan ort i Sverige än för att kunna ha mer på fickan än studiebidraget? Att vara student betyder ofta att man har lite eller inga pengar alls förutom till hyra, el, värme, vatten och internet. Men med ett extrajobb kan du utöka kassan utan att behöva förlita dig på dina föräldrar eller låna, utan kan faktiskt till och med spara.

2. Lär dig att hantera pengar

När man börjar tjäna egna pengar bli de allra flesta mer varsamma hur de spenderar sin hårt förtjänade lön.

Ett extrajobb som student innebär inte bara att du kan börja spara långsiktigt, det hjälper dig också utveckla en finansiell medvetenhet vilket innebär att du kommer att ha bättre kunskaper om budgetering och hantering av pengar.

3. Utveckla generell kompetens

Ett extrajobb som student kan hjälpa dig utveckla förmågor ett gymnasium eller högskola inte lär ut.

Genom att arbeta i en hektisk miljö kan du till exempel lära dig att arbeta i lag, självständigt arbetande och hur du tar initiativ – samtidigt som du utvecklar ett sinne för detaljer. Samtliga är egenskaper som kan överföras och användas inom både ditt arbets- och privatliv.

4. Du utvecklar din interpersonella förmåga

Med ett extrajobb som student i Stockholm, Malmö, Göteborg eller på annan ort ställs du inför möjligheten att lära dig hur man interagerar med olika personlighetstyper – en väldigt användbar egenskap för alla typer av situationer både på och utanför jobbet.

Med ett extrajobb som student kommer du att lära dig kommunicera med en stor variation av människor i olika faser av deras liv och som naturligt kommer göra dig mer medveten om kulturella skillnader i arbetsplatsen. Du kommer också att lära dig de bästa sätten att kommunicera med dina kollegor och hur dina ord affekterar andras handlingar och vice versa.

5. Bli mer självständig

Vare sig du går på gymnasiet eller universitet så hjälper ett extrajobb dig att bli mer självständig.

Som ett resultat av att du själv ansvarar för ditt eget schema, pengar och uppgifter så behöver du inte förlita dig lika mycket på dem omkring dig och du lär dig att stå på dina egna ben. Denna nyfunna självständighet kommer också hjälpa till att bygga karaktär som kommer vara till din fördel både i ditt student- och arbetsliv.

6. Du lär dig värdesätta och hantera din tid

Att gå till dina klasser, arbeta extra, socialisera med vänner och se till att ha tid över till dina hobbys är ett tufft schema. Men att jonglera flera olika saker samtidigt kan lära dig hur man planerar sin tid på bästa sätt. Du kommer bli mer effektiv med din tid och lära dig hur man planerar i förväg för att se till så att du hinner med allt inom den begränsade tid du har.

Om det blir överväldigande med både ett jobb och skolan kan du alltid be din chef att dra ned på timmarna så att du hinner med allting. Extrajobb tenderar att vara rätt så flexibla.

7. Bygg ett professionellt nätverk

Oavsett var du arbetar så innebär ett extrajobb chansen att knyta kontakter. Så även om du inte får någon arbetserfarenhet inom ett yrke du vill fortsätta inom, så knyter du fortfarande kontakter inom arbetslivet.

Du kanske till exempel möter en klient som arbetar inom ditt drömföretag, eller så känner din chef någon som arbetar där. Du vet aldrig vem som känner vem, så behandla varje konversation och möte som en chans att utveckla din karriär och håll alltid dörren öppen.

8. Möt nya vänner

Vare sig du fortfarande bor hemma hos dina föräldrar eller har flyttat till en ny stad eller land för att studera så kan ett extrajobb som student gynna ditt sociala liv. Varje arbetsplats ger dig möjligheten att skapa vänner för livet!

9. Du får arbetslivserfarenhet

Arbetslivserfarenhet ökar trovärdigheten av ditt CV och kan hjälpa dig sticka ut från mängden som en potentiell kandidat när du ansöker till en praktikplats eller ett jobb.

Arbetsgivare föredrar generellt att anställa personer med någon typ av arbetslivserfarenhet eftersom de redan har en förståelse för arbetsplatsetik och företagskultur. Arbetslivserfarenhet visar också på att du är en ambitiös individ och att du är bra på att multitaska eftersom du lyckats göra dig tid för att arbeta och studera parallellt med varandra.

10. Du håller dig frisk

När vi inte följer en väletablerad rutin tenderar vi att hamna i en ond cirkel där vi tappar motivationen för att stiga upp på morgonen. Ett extrajobb som student hjälper dig att hålla dig aktiv, och som ett resultat av det: frisk.

Hitta lediga studentjobb med KFX

Registrera ditt CV hos KFX idag eller kontakta oss direkt för att söka lediga studentjobb i Stockholm, Västerås, Göteborg, Malmö eller Sundsvall. Vi är ett av Sveriges äldsta konsult- och rekryteringsföretag och kan hjälpa dig hitta ett extrajobb oavsett om du studerar på gymnasiet, universitet eller är nyutexaminerad. 

Att vara medarbetare hos KFX innebär att du är anställd hos oss och arbetar som konsult på ett eller flera av våra många kundföretag. Med KFX får du en möjlighet att lära känna flera olika branscher och utveckla ditt kontaktnät inför framtiden.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan