Sveriges bästa företagsbloggar 2018

I huvudet på en rekryterare – Linda Sandwall

Berätta lite om dig själv!

Jag började på KFX (då hette vi Kontorsfixarna) 2007.  Jag har rekryterat till flera av våra affärsområden och alla möjliga tjänster och företag men idag är mitt främsta fokus rekrytering.

Det har varit (och är) en mycket spännande resa då branschen ständigt utvecklas utifrån näringslivet och marknadens/ samhällets efterfrågan.

Jag upplever också att kandidater/arbetssökande ställer andra krav och frågeställningar vilket utvecklar mig och gör att jag lär mig något nytt för varje vecka. För att inte tala om den stora digitaliseringen som vi, precis som alla organisationer idag måste hänga med i.

Jag upplever också att både kunderna och de arbetssökande idag lite andra behov, krav, frågeställningar etc. jämförelsevis med för några år sedan. Idag handlar mycket om search/ headhunting i mitt arbete som rekryterare vilket jag inte upplevde lika mycket av för ca 10 år sedan.

Idag råder det stor kompetensbrist inom många tjänster och organisationer vilket är en utmaning för mig som rekryterare då jag måste ha ett väl upparbetat kontaktnät med kandidater.

 

Är det viktigt att vara personlig i ett personligt brev?

  • Jag tycker det är viktigt att skilja på Personligt brev och CV. I ditt CV är det viktigt att presentera din utbildning och dina erfarenheter.
    I ditt personliga brev vill jag läsa mer om varför just du passar för tjänsten och vem du är som person. En skräddarsydd presentation om dig helt enkelt och varför de ska anställa just dig.
  • Inled ditt personliga brev med kraft och energi! Tala gärna om för arbetsgivaren varför du vill arbeta hos just dem! Vilken organisation vill inte känna sig speciellt utvald!
  • Tänk också på att inte använda samma brev till alla ansökningar. Skilj på breven och fokusera på respektive tjänst och företag. Var påläst om varje tjänst och företag och rikta ditt brev specifikt.
  • Krångla inte till det och var inte för långrandig. Ditt brev ska ”sticka ut” så jag blir nyfiken och vill veta mer om just dig. Att sälja in sig själv kan vara en utmaning men det är precis det du måste göra i det personliga brevet.
  • Jag uppskattar ett foto i CV alternativt det personliga brevet. Tänk också på stavningen i din text samt att ditt personliga brev inte får vara längre än ett A4.
  • Ett annat tips kan vara att be någon i din närhet läsa igenom din ansökan för att få andra ögon och vinklar på ditt brev.

 

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Svår fråga! Jag kan inte riktigt säga bara en sak utan måste svara helheten och variationen. Kandidatkontakten, kundkontakten,”searchen”, skapa nätverk och att få ta del av andras erfarenheter i en intervju är bara några delar i mitt arbete som jag uppskattar. Att lyckas med en perfekt matchning som leder till både nöjd kund och kandidat är såklart också mycket tillfredsställande samt att få hjälpa människor i deras fortsatta utvecklingsresa och finna nya utmaningar.

Att få äran att vara en HR- Partner och expert på rekrytering är en stor förmån som jag har respekt för samt uppskattar mycket i mitt arbete. Som Rekryterare får jag ofta ta del av det ”innersta” i en organisation, vilket man ju ofta får i samband med en rekrytering eftersom det är en mycket viktig pusselbit i en organisation och inför deras fortsatta utveckling/ framtid.

Jag brinner för rekrytering och de utmaningar som arbetet innebär, jag älskar verkligen mitt arbete!

 

Glömt lösenord Registrera dig Tidrapportera
Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan