Sveriges bästa företagsbloggar 2018

I huvudet på en rekryterare

Berätta lite om dig själv, hur länge du har arbetat som rekryterare!

Jag heter Linnea och har arbetat med rekrytering i cirka 4 år. Jag kommer ursprungligen från Skåne och flyttade upp till Stockholm i samma veva som jag började jobba här på KFX, för 2,5 år sedan. På KFX har jag en roll som rekryterare och konsultchef, vilket innebär att jag ansvarar för hela processen, när det gäller både renodlade rekryteringar till kundföretag och våra bemanningsuppdrag. Jag har en utbildningsbakgrund inom personal-och arbetsliv, med inriktning pedagogik. Innan jag kom in på det spåret hade jag faktiskt planer på att bli lärare!

Vilka kvaliteter är de allra viktigaste?

Som rekryterare träffar du många människor, med helt olika bakgrund, erfarenheter och livssituationer. Det är då otroligt viktigt att ha en god förmåga att verkligen lyssna och vara lyhörd, för att plocka ut det som är verkligt viktigt och relevant ur en mängd information. Människan är en subjektiv varelse, men som rekryterare är det viktigt att ha förmågan att kontinuerligt reflektera över sin egen objektivitet samt ha självinsikt i vad som påverkar ens beslut. Personligen drivs jag av en nyfikenhet och jag tror att ett genuint intresse för människan och hennes potential, är ganska gemensamt för oss som jobbar med rekrytering.

Som rekryterare är jag även den förlängda armen av både KFX´s och vår kunds employer brand, varför det är otroligt viktigt att jag möter mina kandidater med respekt och ödmjukhet. Min uppfattning är att man som rekryterare vinner mycket på att vara både professionell och personlig i mötet med människor!

Hur viktiga är referenserna?

Referenstagning är ett komplement i samtliga av våra rekryteringsprocesser. De kan ge oss relevant underlag och information om hur en kandidat, enligt referensen, presterat på tidigare arbeten. På KFX arbetar vi med kompetensbaserad rekrytering, vilket innebär att vi alltid utgår från en kravprofil som vi gemensamt med vår kund har satt upp. Här kan referenspersoner vara behjälpliga och komplettera med sina uppfattningar om hur kandidaten i fråga matchar den profilen. Vi måste alltid ställa oss frågan ”Vilken urvalsmetod är bäst på att förutse framtida arbetsprestation?”, och där är referenser enligt forskningen inte högst på listan, om än relevant. Vi ser därför referenstagning som just ett komplement i processen, som tillsammans med kompetensbaserade intervjuer och urvalstester, ger oss en helhetsbild av kandidaten.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Jag måste nog vara lite bred och säga mötet med människor! Jag brinner för att vara delaktig i att skapa rätt förutsättningar för individer och organisationer. I mitt arbete får jag dagligen träffa kandidater, konsulter och kontaktpersoner på våra kundföretag. Allt detta tillsammans, gör att jag har roligt på jobbet. Personalen är vårt absolut viktigaste kapital och för mig handlar HR, rekrytering inräknat, om att se människors potential och bidra till att ta fram det bästa ur varje individ. I min roll som rekryterare och konsultchef får jag möjligheten att göra just det, tillsammans med de människor jag möter i min vardag. Det gillar jag!

Linnea Hägg, rekryterare och konsultchef på KFX

Glömt lösenord Registrera dig Tidrapportera
Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan