Sveriges bästa företagsbloggar 2018

I huvudet på en konsultchef

Jag heter Erika Hällström, är 32 år och är inne på mitt 10:e år på KFX HR-partner. Jag började faktiskt som konsult och jobbade extra ute på uppdrag när jag studerade till Hälsovägledare. Gjorde sedan min praktik internt på KFX och efter att jag var klar med min utbildning fick jag chansen att kliva på en projektanställning här. Det började med att jag sålde in koncept inom hälsa till våra kundföretag, där jag var ute och föreläste, masserade och höll i träningspass och vävdes senare in i våra övriga affärsområden som rekrytering och bemanning.

Under mina år på KFX har jag testat på olika roller och idag har jag en multidimensionell roll där jag är rekryterare, konsultchef, säljare och har även hand om karriärvägledningsuppdrag samt hälsouppdrag. Visst låter det roligt?!

Hur viktiga är referenserna?

Referenstagning är en del av vår rekryteringsprocess och är viktig men inte avgörande, då vi inte fullt ut kan veta att referenten talar sanning. Referenssamtalen är precis som med färdighets- och personlighetstester samt bakgrundskontroll, ett komplement i vår process, som bidrar till att skapa en balanserad bild när jag ska bedöma finalkandidaterna. Jag nyttjar referenserna utifrån att kontrollera att den information jag redan har stämmer och för att få en fingervisning om hur kandidatens blivande chef kan bidra till så att hen får möjligheten att komma ut till sin fullaste rätt på sitt nya jobb.

Vi vill ofta ha 2-3 referenser. Tidigare chefer är bäst. De har sett hur den anställde har bidragit till att skapa värden och påverkat kulturen i verksamheten. Att lämna en kollega eller en kund som referens funkar också, men inte enbart.

Det roligaste i mitt jobb är … mycket. Jag har en fantastisk chef och underbara kollegor och vi har kul på jobbet. Sedan gillar jag mötet med människan helt enkelt. Att få matcha kandidat mot kundföretag och kundföretag mot kandidat och sedan i min roll som konsultchef och karriärvägledare även få följa konsultens/kandidatens utveckling. Jag brinner också för hälsa och är så tacksam att jag får väva in det i mitt nuvarande jobb, vilket visar att KFX är en arbetsgivare som tar vara på färdigheterna och styrkorna på oss som jobbar här, och som också är en stor orsak till att jag har blivit kvar här.

Erika Hällström, konsultchef på KFX

Glömt lösenord Registrera dig Tidrapportera
Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan