Hyra personal från ett rekryterings- och bemanningsföretag – hur fungerar det?

Företagsklimatet idag är mycket mer dynamiskt och utmanande än det var för en 20 år sedan. Utvecklingen sker i rask takt och som företagare gäller det att hänga med i svängarna. Human Resources, eller HR som det också kallas, spelar en stor roll i denna utveckling. HR-management handlar om att arbeta strategiskt och operativt med personal och organisation. I detta ingår bland annat att rekrytera rätt kompetens i takt med att verksamhetens krav och behov förändras. Det kan handla om situationer som när ett företag står inför en expansion, har arbetstoppar eller behöver få in nytt blod och kompetens. HR-avdelningens uppgift vid dessa tillfällen är att hitta rätt person för rätt uppdrag.

Idag är det vanligt att man anlitar en HR-partner i form av ett rekryterings- eller bemanningsföretag istället för att hantera rekryteringen internt. Av den här typen av företag kan man hyra professionell personal för både kortare och längre uppdrag. Rekryteraren har tillgång till en omfattande CV-bank och kan snabbt hitta kandidater som matchar de krav på kompetens som företaget har. Om företaget måste fylla vakanser till följd av uppsägning, semester eller då arbetsbördan plötsligt ökar kan man således utnyttja möjligheten att hyra personal omgående. Din HR-partner kan antingen fungera som ett stöd under din egen rekryteringsprocess, eller så kan du lämna över ansvaret helt och hållet.

Om du är i behov av att hyra personal kan du vända dig till KFX. De arbetar med både rekrytering och bemanning och har stor erfarenhet av att matcha rätt person för rätt tjänst. För att välja ut kandidater tillämpar företaget välbeprövade tester som bland annat personlighetstester och tester för fackkunskap och specifik kompetens. Dessa tester kan även skräddarsys för att passa uppdragsgivarens specifika behov. Som kund har du alltid en kontaktperson hos KFX som ansvarar för processen och är med dig från början till slut.

Vill du veta mer om hur det går till att hyra personal från ett rekryterings- eller bemanningsföretag? På KFX:s hemsida hittar du mer information om hur processen går till.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos KFX.”

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan