Hitta sommarpersonal med KFX

Sommaren är alldeles runt hörnet och är du inte redan igång med letandet av sommarpersonal är det dags att sätta igång!

De anställda har oftast en sak i hjärta och sinne inför sommaren: semester. Det är en period där behovet av tillfälliga arbetare ofta är mycket större än utbudet. Sommaren är kanske inte den mest livliga perioden under året för alla, men det är bara ett fåtal företag som stänger igen helt och tar industrisemester. 

Att hitta sommarpersonal är svårare än vad många tror, därför tänkte vi dela med oss av våra främsta tips för att hitta sommarpersonal.

Börja rekrytera två månader i förväg

Utvärdera ert behov av sommarpersonal så fort ni kan för att etablera ett datum för när sommarrekryteringen ska dra igång. Be era fastanställda att lämna in deras semesteransökan och plan minst 60 dagar i förväg och börja samtidigt rekryteringsprocessen för sommarpersonalen. Om ni behöver personal för en högkvalificerad position bör ni räkna med ytterligare två veckor för onboarding och kunskapsöverföring. 

Finslipa anställningsprocessen för sommarpersonalen

Det är ett helt annat utbud av personal under sommaren i jämförelse med andra perioder under året. Först och främst är det många fler studenter som söker sommarjobb, eller nyexaminerade högskolestudenter som försöker få in en fot där de kan. Det är viktigt att bistå med en välskriven beskrivning av jobbet. Förklara hur sommarpersonal kan anskaffa sig värdefulla kunskaper, knyta kontakter och få ytterligare möjligheter i framtiden med ett sommarjobb hos er, även om jobbet bara är tillfälligt.

Sälj fördelarna med att sommarjobba hos er

Att bibehålla personal är ett område väldigt många företag kämpar hårt med. Vårt bästa tips här är att lägga ned tid på att hitta rätt personal från första början så ni undviker huvudvärken med bortfall i ett senare skede. Ni vill inte anställa en person som är villig att ta vilket jobb som helst. 

Erbjud förmåner för återkommande sommarjobbare

Att erbjuda en bonus för återkommande sommarjobbare är en simpel men effektiv taktik för att öka sina chanser att alltid ha personal på plats under sommaren år efter år. Genom att till exempel öka deras lön varje år blir det mer attraktivt att söka sommarjobb hos er.

Kontakta KFX så hjälper vi er hitta sommarpersonal

Varje dag bidrar våra duktiga konsulter till framgångar för våra kunder. Vi bemannar på alla nivåer för både kortare och längre uppdrag och kan hjälpa er genom arbetstoppar, semestertider eller vid sjukdom. Vi ser till att det alltid finns kompetent personal när ni behöver. Som auktoriserat företag erbjuder vi bemanning baserad på kompetens, kvalitet, färdigheter och kunskap.

Kontakta oss idag så hjälper vi er hitta sommarpersonal inför semestertider snabbt och enkelt!

Fördelarna med sommarjobb som student

Som tidigare nämnt så är sommaren högsäsong för studenter och nyutexaminerade som är på jakt efter ett jobb att sysselsätta sig med under sommaren. Ett sommarjobb som student innebär en rad fördelar, både kortsiktiga och långsiktiga inklusive:

 • Inkomst under sommaren/tjäna extra fickpengar
  CSN delar inte ut några pengar under sommaren. Så har man inte några pengar liggandes på bankkontot behöver du ett sommarjobb för att kunna betala hyra. Bor du hemma eller har besparingar är ett sommarjobb ett bra tillfälle att tjäna lite extra fickpengar.

 

 • Bygga arbetslivserfarenhet
  Ett sommarjobb hjälper till att bygga ut ditt CV. Självfallet är det bra om du hittar ett sommarjobb relevant för det du studerar, men detta är absolut inte ett måste. Arbetslivserfarenhet väger tungt oavsett varifrån du får det!

 

 • Knyta kontakter
  Med ett sommarjobb kommer du vare sig du vill eller inte knyta nya kontakter. Om du vårdar dessa kontakter även efter sommarjobbet är slut kommer du ha stor nytta och glädje av nätverket när det börjar bli dags att söka jobb igen nästa sommar, eller efter du tagit din examen.

 

 • Få in foten på ett företag
  Sommarjobb och extrajobb är en av de vanligaste vägarna som studenter går för att få fast anställning efter genomförda studier. Eftersom företaget redan känner dig och vet vad du går för är du ett säkert val och du ökar dina chanser att hitta ett jobb.

Sök student sommar- och extrajobb via KFX idag.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan