Ett rekryteringsföretag i Göteborg guidar dig till rätt anställningar

Rätt rekrytering är kärnan i din verksamhet. Det handlar inte bara om att hitta den perfekta personen för ett specifikt uppdrag utan även om att anställa resurser som faktiskt kan utveckla företaget. Som klarar av att lyfta hela verksamheten uppåt, och bära den framåt.

För att lyckas med detta är det viktigt att inte gå vilse i rekryteringsprocessen. Vanliga fällor är till exempel att inte ha helt klart för sig vilka kompetenser företaget behöver eller att välja att anställa bekanta, trots att de egentligen inte uppfyller de aktuella kraven. Mitt uppe i en slitsam rekryteringsprocess är det också lätt att tillskriva de kandidater man gillar andra positiva egenskaper, som de egentligen inte besitter. Och tvärtom.

Du som känner att du behöver guidning genom den här snåriga djungeln kan med fördel ta hjälp av en rekryteringskonsult. Utöver det är det dessutom bra att tänka på följande:

Smal och tydlig kravprofil

En snabb blick på dagens jobbannonser visar att många företag väljer att använda breda kravprofiler. Det verkar ofta som att den man söker ska kunna allt inom många, helt skilda områden. I slutändan är det extremt få personer som uppfyller dessa kravbilder och annonserna riskerar då snarare att minska motivationen och självförtroendet hos kandidaterna. Något som i sin tur också dämpar deras lust att söka tjänsten och i förlängningen kan påverka bilden av företaget negativt. Chansen att hitta rätt personal ökar istället väsentligt om du specificerar kraven och prioriterar att lägga in det viktigaste i profilen för exempelvis dina utlysta HR-tjänster.

Annonsera rätt

Idag finns det många olika kanaler att välja på för företag som rekryterar via annonser. Eftersom kontext och sammanhang är avgörande för vilken målgrupp du når fram till bör du prioritera de plattformar där du sedan tidigare vet att ni når ut till ett relevant nätverk. Utnyttja din egen hemsida och sociala medier, i de fall som ni använder dessa kanaler aktivt sedan tidigare. Även kunder och samarbetspartners kan i många fall hjälpa till med att sprida ordet.

Bekräfta ansökningarna

Rekrytering är en bra möjlighet att marknadsföra ditt företag. Tänk på det när du formulerar din annonstext, och tryck på det faktum att ni är ett bolag som växer. Som ett led i detta är det också viktigt att faktiskt bekräfta alla ansökningar med ett kort svarsmail som informerar om att ansökan kommit in och som beskriver nästa steg i rekryteringsprocessen.

Att rekrytera är grundläggande, men långt ifrån enkelt. Dessutom tar det mycket tid i anspråk, och om tiden inte räcker till är det lätt att ta bristfälliga beslut. Ta hjälp av KFX och underlätta processen. De är ett rekryteringsföretag i Göteborg och med kontor även i andra svenska städer, och de hjälper dig hitta rätt resurser för just dina behov.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos KFX.”

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan