5 fördelar med interimslösningar och managementkonsulter

Interimschef och managementkonsult. De två begreppen blandas ibland ihop, men är egentligen skilda roller. Den största skillnaden mellan de två är att konsulten agerar som en rådgivare medans den inhyrda interimschefen ersätter en anställd och tar operativa beslut för verksamheten, precis som “en ordinarie” chef. Organisationer väljer ofta en interimslösning under tiden som de rekryterar en ny chef, till exempel efter en omorganisation. En managementkonsult tillhandahåller rådgivning och hjälp i ledningsfrågor eller i specifika situationer.

Att med kort varsel få in kompetens och ett utifrånperspektiv kan vara till stor hjälp för företag och organisationer som behöver en push i rätt riktning för att komma vidare. Således kan både en managementkonsult och interimschef vara alternativ för organisationer som letar specifika kompetenser.

1. Undvik felrekryteringar

Det är kostsamt att göra en felrekrytering. Både för organisationen som rekryterat och för personens CV. I fall där man behöver ta in en specifik kompetens med kort varsel för att fylla en viktig post kan en interimslösning vara rätt. Men en interimslösning behöver inte bara vara “quick fix”. Idag kan interimslösningar vara ett säkert och smidigt sätt att rekrytera och hitta personal. Chansen att arbeta tillsammans och på riktigt lära känna varandra ger fördelar för båda parter. KFX erbjuder interimslösningar inom bland annat:

  • Försäljning
  • VD
  • Kommunikation
  • HR-chefer
  • Ekonomichefer

2. Spara pengar med rätt bemanning

När behovet av en managementkonsult är tidsbegränsat, vilket det ofta är, är det mer ekonomiskt fördelaktigt att hyra in kompetensen som behövs istället för att anställa. Som företag finns stora pengar att spara på att ta in tillfällig spetskompetens istället för att anställa den.

3. Spara tid med managementkonsulter

Har ni behov av en eller flera managementkonsulter? Oavsett vilket behovet är så sparar ni tid på att ta in rätt bemanning med erfarna och kompetenta konsulter. En rekrytering är sällan, och ska inte vara alltför snabb. Att anställa en person är ett beslut som tar betydligt mycket längre tid än att ta in en managementkonsult från ett bemanningsföretag. På så vis

4. Snabbare insatser

Managementkonsultens uppgift är att komma med förslag på verksamhetsförbättringar, inte att fatta operativa beslut eller ta över en verksamhet. Med erfarenhet och färdiga processer kan managementkonsulter snabbt få en överblick av er verksamhet för att ge värdefulla och konkreta råd. Det är inte ovanligt att våra interimschefer tidigare har erfarenhet som managementkonsult. Det ger en fördel eftersom de är vana med att snabbt sätta sig in i nya organisationer, förstå verksamhetens förutsättningar och skapa vinnande strategier.

5. Inga flaskhalsar

Att få in rätt kompetens snabbt gör att det inte uppstår några flaskhalsar. När rätt person kommer in på rätt plats slipper ni förlora momentum och framåtrörelse. Inga flaskhalsar med andra ord.

6. Kvalitet och expertis med rätt bemanning

Med rätt bemanning får du snabbt få in senior kompetens inom specifika fält och med specifika kunskaper. KFX matchar den konsulten som passar allra bäst för uppdraget och ni får in rätt person på rätt plats utan några långdragna processer. Snabbt, effektivt och säkert. Letar du efter managementkonsult i Stockholm eller någon annan stad i Sverige? Kontakta KFX. Vi har ett brett register av kandidater med erfarenheter och kompetenser som passar just era förutsättningar och organisation.

Vill du arbeta som konsult på KFX?

Hos oss är konsulterna vår viktigaste tillgång. Du är länken mellan oss och våra kunder, det är du som representerar KFX ute bland Sveriges företag. Därför är det viktigt för oss att våra konsulter känner trygghet och har ett starkt team i ryggen som matchar dig och dina kompetenser med rätt typ av uppdrag. Arbeta som managementkonsult i Göteborg, Stockholm, Malmö, Sundsvall med KFX HR-partner.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan