Utredare med inriktning mot arbetsmiljö till LO

Om tjänsten

För LOs räkning söker vi en kvalificerad utredare med goda kunskaper om arbetsmiljöfrågor.

Tjänsten är placerad på enheten för välfärd, utbildning och arbetsmarknad. Enheten ansvarar för policyutveckling och bevakning inom områdena offentlig finansierad välfärd, allmän sjukförsäkring, arbetsutveckling, arbetsmarknadspolitik, omställningsstöd, diskriminering, jämställdhet och facklig feminism, migrationspolitik, ekonomisk brottslighet och utbildning.

Landsorganisationen, LO, är en facklig centralorganisation med 14 medlemsförbund med ca 1,5 miljoner medlemmar. LO har till uppgift att samordna medlemsförbundens arbete för rättvisa löner, goda arbetsvillkor och arbete åt alla. På kansliet i Stockholm arbetar ca 100 personer. Dessutom finns LO regionalt och lokalt genom LO-distrikten och LO-facken i kommunerna.

Läs mer på www.lo.se.

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår det att självständigt och tillsammans med andra initiera, planera och genomföra utredningar inom arbetsmiljö samt att följa forskning och annan kunskapsutveckling inom hela arbetsmiljöområdet. I din roll samordnar du delar av LOs arbetsmiljöarbete internt och representerar LO i expert- och referensgrupper på både nationell och internationell nivå. Tillsammans med medlemsförbunden, LOs ledning och enhetens övriga medarbetare utvecklar du LOs arbetsmiljöpolitik och verkar för goda arbetsvillkor på hela arbetsmarknaden. Du bidrar även till att sprida kunskap om arbetsmiljöfrågor i olika sammanhang. Vidare ingår det i rollen att hantera statistik, svara på remisser samt att ta fram kortare kunskapsöversikter och beslutsunderlag.

Kvalifikationer

För att vara kvalificerad för tjänsten har du:

  • Högskoleutbildning. Det är meriterande om du har forskarutbildning.
  • Kunskap om forskning och regelverk inom hela arbetsmiljöområdet.
  • Erfarenhet av nationellt och internationellt arbete med arbetsmiljöfrågor.
  • Kunskap om fackföreningsrörelsens organisation och arbetssätt.
  • Kompetens att självständigt hantera, bearbeta och analysera kvantitativ data.
  • Erfarenhet av att skriva allt från remissvar och beslutsunderlag till längre rapporter.
  • Flytande kunskaper i det svenska och engelska språket, såväl i tal som skrift.
  • Mycket goda kunskaper i Excel.

För att passa i rollen och på LO är du en självgående, social, pragmatisk och analytisk person. Du har förmåga att självständigt driva projekt av olika karaktär, är duktig på att skapa en överblick över ditt arbete samt har god förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du har även en vilja och förmåga att samarbeta både internt med LOs medlemsförbund och externt med arbetsmarknadens parter, myndigheter och andra aktörer inom arbetsmiljöområdet. Vidare är du van vid att företräda din organisation i olika sammanhang och vid att hålla muntliga presentationer på både svenska och engelska.

Vi förutsätter att du delar arbetarrörelsens värderingar.

Övrigt

I denna rekryteringsprocess samarbetar LO med KFX HR-partner. Samtliga frågor kring tjänsten och processen hänvisas till KFX HR-partner och ansvarig rekryterare Clara Backlund på 08-663 99 00. Denna tjänst är på heltid med placering på LOs huvudkontor i centrala Stockholm. Start för tjänsten är omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid. På vald slutkandidat kommer en bakgrundskontroll genomföras.

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!

Sök tjänst

Glömt lösenord Registrera dig
Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan