Sveriges bästa företagsbloggar 2018

Teknisk utesäljare på heltid till Elkapsling AB

Om tjänsten

För Elkapslings räkning söker vi en relationsskapande och konsultativ säljare av kundanpassade lösningar av apparatskåp och kapslingar. Elkapsling är en av Sveriges största leverantörer av elskåp och omsätter ca 120 miljoner per år. I denna tjänst ansvarar du för försäljningen i Stockholmsregionen med omnejd och utgår från hemmet.

Låter detta intressant? Läs vidare!

Om företaget

Elkapsling har lång erfarenhet av att skydda känslig utrustning. Vi vet att hög kvalitet, flexibilitet och snabba leveranser är centralt. Vår kombination av kundspecifika lösningar och ett brett standardsortiment ger gränslösa möjligheter till anpassningar. Så att du alltid får rätt skydd i rätt tid.

Välj Elkapsling för att alltid ha tillgång till anläggningsskydd anpassat efter dina behov, även när det kräver lösningar långt utöver standardprodukter.

Läs mer på www.elkapsling.se

Arbetsuppgifter

Som teknisk utesäljare rapporterar du till Marknadschef och har med bas i företagets mål och strategier ansvar för att aktivt driva försäljningen och marknadsföringen av företagets hela utbud av produkter och tjänster. Du har en befintlig och upparbetad kundstock och du ansvarar för distriktet Stockholm som sträcker sig till Uppsala, Örebro och Norrköping med omnejd. Du utgår från hemmet och har ca 2-4 resveckor per månad. Försäljningsarbetet innebär även uppsökande försäljning samt byggande av nätverk och relationer riktad mot definierad marknad med kontakter mot slutkund, projektansvariga, entreprenörer och grossister.

Elkapsling lägger stort fokus på att bygga långvariga kundrelationer och du fungerar som en rådgivande, konsulterande och närvarande säljare som är delaktig i hela säljprocessen. Du lyssnar in behov och skapar den bästa lösningen för din specifika kund.

Övriga arbetsuppgifter innefattar:

 • Hantering av förfrågningar och kundärenden som inkommer via mail och telefon
 • Skrivande av avtal och ansvara för att skapa och lämna offerter
 • Konkurrent- och marknadsbevakning
 • Medverka vid mässor och kundaktiviteter
 • Administrera i affärssystemet Monitor

Kvalifikationer

Vi söker dig med:

 • 2-5 års tidigare erfarenhet av att arbeta som teknisk säljare
 • Erfarenhet och kunskap av el-området
 • Gymnasial utbildning
 • Flytande kunskaper i det svenska och engelska språket
 • God datorvana
 • God förhandlingsvana
 • Körkort

Vi söker en säljare som brinner för att skapa och upprätthålla goda relationer till sina kunder och som trivs att arbeta rådgivande och konsulterande. Då du arbetar ensam i din roll, med övriga säljare och marknadschef som bollplank, ser vi att du är en självgående och självmotiverande person. Vidare motiveras du av att arbeta mot uppsatta mål, se resultat och att ro i land med affärer. Som person har du stort driv, engagemang och är uthållig i ditt arbetssätt. Vi tror även att du är lösningsorienterad, tålmodig och arbetar strukturerat.

Övrigt

Detta är ett samarbete mellan KFX HR-partner och Elkapsling AB där hela rekryteringsprocessen hanteras av KFX. Samtliga frågor i processen hänvisas till ansvarig rekryterare Clara Backlund på 08-663 99 00.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, skicka därför in din ansökan redan idag! Vi kommer även att göra en bakgrundskontroll på slutvald kandidat.

Välkommen in med din ansökan!

Sök tjänst

Glömt lösenord Registrera dig Tidrapportera
Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan