Sveriges bästa företagsbloggar 2018

Teknisk chef till Elpress

Om tjänsten

Då vår nuvarande Tekniska chef går vidare i sin karriär söker vi hans efterträdare.
Har du ett brinnande intresse för teknik och tekniska utmaningar? Vill du driva utvecklingen av Elpress produkter och ansvara för nya spännande projekt?
Vill du ha utmaningar i en framgångsrik organisation med korta beslutsvägar och fokus på tillväxt?
Då kan detta vara din nya tjänst och utmaning!

Om företaget

Omställningen till ett hållbart samhälle har skapat ett större fokus på förnybara energikällor och miljövänliga transportsätt. Vindkraft, solceller, smarta lokala elnät, batterilagring och elfordon har alla behov av elektriska förbindningar. Elpress AB vill fortsätta vara en del i samhällsutvecklingen och erbjuda elektriska förbindningslösningar och smarta verktyg som hjälper till med övergången till ett cirkulärt samhälle.

Elpress AB med huvudkontor i Kramfors tillverkar och marknadsför kontaktpressningssystem för elektriska ledarförbindningar. Elpress är marknadsledande i Norden och säljer bland annat till krävande transformator-, vindkraftverks-, tåg- och fordonskunder över hela världen.

Utveckling och tillverkning av systemen sker i Kramfors. Förutom moderbolaget finns försäljningskontor i Stockholm, Sundsvall, Danmark, Tyskland, USA samt Kina. Totalt är vi ca 160 personer i koncernen och omsätter ca 350 Mkr med god lönsamhet och stark tillväxt. Elpress AB ägs av Lagercrantz Group AB, som är noterat på Stockholmsbörsen.

För närmare information; www.elpress.se.

Arbetsuppgifter

Som Teknisk chef ansvarar du för vår tekniska avdelning både strategiskt och operativt, vars mål är att utveckla både nytänkande produkter som IoT lösningar och produkter som är kundanpassade, standardiserade, kvalitetssäkrade och ekonomiska. Utvecklingsavdelningen består av 11 medarbetare och har ett eget testlaboratorium med goda möjligheter för snabb prototyptillverkning.
Produkterna ska vid rätt användande säkerställa den funktion som kunden kan förvänta sig. Produkterna tas fram med kundens behov i fokus och utifrån en hög kvalitets- och miljömedvetenhet.
Du arbetar med att säkerställa den tekniska standarden och säkerheten i produkter, processer och utrustning samt att i samarbete med övriga avdelningar utarbeta riktlinjer och utvecklingsplaner för produktutvecklingens processer.
Du koordinerar och driver pågående projektarbeten och aktiviteter med säkerställd kvalitet i utförande, färdiga enligt tidplan, till rätt kvalitet och inom budgeterad kostnad.

Kvalifikationer

Du har en relevant utbildning för tjänsten eller erfarenhet av arbete med teknisk utveckling och produktion. Erfarenhet från projektarbete, chefs eller ledarroller är meriterande.

Du har ett genuint tekniskt intresse, trivs med att leda andra. Du har en analytisk och problemlösande förmåga samt hög uthållighet.
Då rollen innebär stort eget ansvar och beslutsfattande har du en inre motivationskraft och trivs med att utarbeta planer, strukturera processer och leda projekt och sätta mål samt uppfylla dem.

Koncernen präglas av entreprenörskap, öppenhet och prestigelöshet samt befinner sig i stark tillväxt. Det är därför synnerligen viktigt att du trivs och blir engagerad i en sådan miljö.
Du har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift i svenska och engelska.
Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten då vi värderar lyhördhet, rätt attityd och hög ambition.

Vidare är det viktigt att Elpress värdegrund; tillit, passion, kvalitet och utveckling genomsyrar ditt sätt att arbeta.

Övrigt

För närmare information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Linda Sandwall på KFX HR- partner, 070- 663 19 89 alternativt mailadress: linda.sandwall@kfx.se.

Sökande till denna tjänst kommer att få genomgå personlighetstest, kompetenstest och bakgrundskontroll.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 28/4- 2019.

Sök tjänst

Glömt lösenord Registrera dig Tidrapportera
Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan