Redovisningschef med personalansvar till XLENT Consulting Group (XCG)

Om tjänsten

Nu har du chansen att få arbeta i ett företag där du kan utvecklas och få vara med och skapa nya möjligheter. Med din bakgrund och personlighet så kommer du kunna sätta din prägel på tjänsten och ekonomiteamet.

Då vår nuvarande Redovisningsansvarig skall gå vidare till nya utmaningar söker vi dig som vill vara med på vår expansiva och spännande resa som ansvarig för redovisningen i koncernen. Du erbjuds en tjänst där mycket fokus kommer att ligga på förändringsarbete och utvecklingsarbete. Din roll kan komma att växa med företaget och det finns goda möjligheter till att du över tid kommer att ta över hela ekonomiansvaret inom koncernen.

Om företaget

XCG är ett starkt växande företag inom IT konsulting och managementkonsulting. Vi arbetar under varumärkena XLENT (IT konsulting) och Differ (management konsulting).
XLENT erbjuder tjänster till nordiska företag och organisationer. Vi arbetar nära våra kunder och kombinerar det stora företagets styrka och förmåga med det lokala företagets närhet och engagemang.

XLENT har kapacitet och kompetens att skapa lämplig arkitektur för långsiktig konkurrenskraft, utveckla lösningar med hjälp av moderna utvecklingsplattformar samt omhänderta integration mellan system, moln, applikationer och tjänster. Allt sker för maximal affärsnytta genom smarta IT lösningar.
Differ är strategikonsulter med fokus på intäktsfrågor. För oss är kunden den självklara utgångspunkten. Att förstå sina kunder och att rikta sitt arbete mot att tillgodose deras behov är nyckeln till goda affärer. På Differ arbetar vi djupt och brett inom alla intäktsrelaterade discipliner. Vi förstår hur ett varumärke byggs, vad som påverkar kundupplevelsen och drivkrafterna bakom intäktsgenerering. Differ har verksamhet i Oslo och Stockholm.

XLENT finns på tolv orter i Sverige; från Umeå i norr till Malmö i Söder. Tillsammans är vi cirka 350 medarbetare.

Arbetsuppgifter

XLENT är ett privatägt bolag som själv sätter sin agenda för redovisning och rapportering. Internredovisning är lika viktigt som externredovisning.
I ditt arbete som redovisningsansvarig, ansvarar du för löpande redovisning för koncernen samt holdingbolag och koncern, inkl. koncernredovisning, styrelserapportering och myndighetsrapportering.

Arbetsgruppen består i dagsläget av 5 personer där du kommer att ingå och ha den personalledande rollen. Du gillar att bygga starka team, och det kommer att vara du som både ska leda det operativa ekonomiarbetet och utföra själva arbetsfördelningen.

Tjänsten innebär följande huvudsakliga ansvarsområden:

  • Processägare och systemägare för ekonomifunktionen i koncernen
  • Ansvarig för löpande redovisning i koncernen
  • Månadsbokslut, årsbokslut och revisionsunderlag
  • Löpande ekonomiarbete för moderbolag
  • Stöd till enheter i analys och utveckling

Du kommer att ingå i våra gemensamma koncernfunktioner, där du tillsammans med ansvarig för IT respektive HR rapporterar till CFO.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi och har flerårig erfarenhet av arbete inom redovisning. Du har erfarenhet av koncernredovisning och helst en bakgrund som revisor eller redovisningsansvarig. Då du kommer att ha en personalledande roll så vill vi gärna att du har erfarenhet av personalansvar och gillar att utvecklas tillsammans med teamet.
Hos oss är de administrativa funktionerna en mycket viktig del i vårt företagsbyggande. Kunskaper inom affärssystemet Maconomy är meriterande.

Som person är du självständig, drivande och trivs där du får arbeta målstyrt och med förändringsarbete. Du vill utveckla och bygga framgångsrika team genom att vara lyhörd, ärlig och lösningsorienterad. Det finns en nyfikenhet och känsla för struktur hos dig, och du tycker också om att se helheten i ditt arbete.

Om din personlighet kännetecknas av en stor portion ödmjukhet och humor, så kommer du garanterat att trivas hos oss.

Övrigt

För närmare information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linda Nyberg eller Erika Hällström på KFX HR- partner 060- 15 46 00.

Vi ser gärna att du kan påbörja tjänsten snarast eller enligt överenskommelse.
Sökande till denna tjänst kommer att få genomgå personlighetstest och bakgrundskontroll.
Varmt välkommen med din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande.

Sök tjänst

Glömt lösenord Registrera dig
Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan