Redovisnignsekonom på 50%

Om tjänsten

Vill du arbeta 50% som redovsningsekonom? är du driven och strukturerad? Bli då en del av Nettbuss ekonomavdelning!

Om företaget

Nettbuss Sverige AB är Nordens näst största bussbolag, med verksamhet i Norge och Sverige. De omsätter ca 6 miljarder per år och har ca 7400 medarbetare, samt ca 3300 bussar. Nettbuss är ett helägt dotterbolag till NSB som Norges motsvarighet till SJ och deras historia går så långt tillbaka som till 1925. Nettbuss skall vara bäst på trafiksäkerhet, komfort och miljö. Nettbuss lovar deras kunder att leverera en positiv upplevelse – både före, under och efter resan. Som redovisningsekonom på Nettbuss Sverige AB arbetar du för ständiga förbättringar i enlighet med deras gemensamma värderingar, avdelningens och bolagets mål, samt visioner som ett led i att leva upp till deras ledstjärna ”Vi får fler att ta bussen-igen”.

Din anställning kommer vara hos oss på KFX HR-partner men du kommer att arbeta på plats ute hos Nettbuss Sverige AB. Anställningen är ca 50% fram till våren 2018, därefter finns det chans till 100%. Det är väldigt enkelt att ta sig dit, deras kontor ligger nämligen bara 100 meter från centralstationen i Göteborg.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom sköter du redovisningen för ett av koncernens intressebolag, du blir en del av ekonomiavdelningen som består av sex personer. Tjänsten innefattar kontakt med intressebolagets externa VD och ekonomidirektören. Tillsammans med övriga funktioner samverkar befattningen i syfte att säkerställa en hög kvalitet i redovisningen. Det kan även tillkomma att du får delta i andra sysslor kopplat till koncernen. Som redovisningsekonom på Nettbuss Sverige AB är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Löpande bokföring
 • Registrering, kontering, in-/utbetalningar av leverantörs- och kundfakturor
 • Månads-, tertial- och årsbokslut
 • Månadsrapport i textformat
 • Upprättande av skattedeklaration
 • Momsredovisning
 • Avstämning av konton
 • Deltagande i budgetarbete
 • Upprättande av årsredovisning
 • Delta i utvecklingen av rutiner kring redovisning inom svenska koncernen och att de finns tillgängliga för berörda parter
 • I övrigt stå till förfogande för förekommande sysslor kopplat tillverksamheten

Kvalifikationer

Om du ska bli Nettbuss nya redovisningsekonom har du erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna du har en civilekonomexamen, men det viktigaste är att du har arbetat med bokslutsarbete, upprättande av årsredovisningar samt inkomstdeklaration. Du har en datorvana med goda kunskaper i Excel.

Vi söker dig som har en god planeringsförmåga och gillar att strukturera upp vardagen, såväl på lång och kort sikt. Du besitter en god analytisk förmåga och är noggrann i ditt arbete. Att agera proaktivt i ditt arbete är en självklarhet för dig, förslag på förbättringar och åtgärder uppskattas starkt av avdelningen. Du engagerad, serviceinriktad och har lätt för att kommunisera med olika typer av människor i såväl tal som skrift. Vidare ser vi att du är en problemlösare, flexibel och gillar att du ansvar! Låter detta som dig? Sök då tjänsten via KFX.se!

Övrigt

Intervjuer sker löpande så varmt välkommen med din ansökan redan ida. Vi genomför personlighets- och kunskapstester samt bakgrundskontroll på alla våra slutkandidater.

Vid frågor kontakta KFX HR-partner på 031- 711 98 00.

Start: 21/9 med upplärningstid på 2 veckor.
Anställning: Bemanning 50%. Chans till 100% till våren 2018.

Sök tjänst

Glömt lösenord Registrera dig
Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan