Ekonomichef till GS Facket

Om tjänsten

För GS Fackets räkning söker vi en erfaren ekonomichef som drivs av att arbeta såväl operativt som strategiskt! På GS Facket har du övergripande ansvaret för förbundets ekonomi, har personalansvar samt sitter med i styrelser för förbundets fastighetsbolag.
Hos GS erbjuds en bred roll med varierande arbetsuppgifter!

GS är Sveriges nyaste fackförbund. Vi organiserar ca 50 000 anställda på företag bland annat inom skogsbruk, träindustrin och grafisk bransch. Förbundet är organiserat i femton avdelningar med lokala kontor fördelat över hela landet. Placering för denna tjänst är på förbundskontoret i centrala Stockholm där du sitter med ca 35 kollegor i trevliga lokaler. Tjänsten är på heltid och du kommer erbjudas en provanställning på 6 månader som sedan övergår till en fast anställning.

Start för tjänsten är enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som ekonomichef innefattar övergripande ansvar för förbundets ekonomi och du ansvarar för budget, bokslut och årsredovisning. Det löpande arbetet sköts till stor del av medarbetarna på ekonomiavdelningen medan dina uppgifter kommer att fokusera på det mer långsiktiga och övergripande ekonomiarbetet. Du kommer exempelvis att sköta avstämningar, vara delaktig i och se över boksluten samt genomföra den långsiktiga budgetplaneringen. Förbundet har dessutom en värdepappersportfölj som du kontinuerligt arbetar med. Utöver detta fungerar du som ett stöd för förbundets avdelningar ute i landet vad gäller ekonomiskt relaterade frågor och i din roll ingår det även att genomföra utbildningar med förbundets kassörer. Som ekonomichef sammanställer du ekonomirapporter till Förbundsstyrelsen samt övriga beslutande organ.

Vidare sitter du med i styrelsen för GS 11 fastighetsbolag och på sikt kliver du även in i en roll som VD för dessa. Du har övergripande förvaltningsansvar och ansvarar för både teknisk och ekonomisk upphandling. Arbetet beräknas ta ca 20 % av din tjänst.

Kvalifikationer

Till denna tjänst söker vi dig som är utbildad civilekonom med flera års erfarenhet av ekonomiarbete. Du har praktisk erfarenhet av redovisning med allt vad det innebär i form av lagar och regelverk. Vi ser det även som meriterande om du tidigare arbetat med koncernredovisning. En förutsättning för rollen är att du har tidigare erfarenhet av finansiella placeringar, har du dessutom ansvarat för en värdepappersportfölj är det meriterande. Då du även har ansvar för GS fastigheter ser vi gärna att du har erfarenhet av fastighetsförvaltning och av både teknisk och ekonomisk upphandling. Du har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel, och har du tidigare arbetat i Visma är detta ett plus. I övrigt talar och skriver du flytande svenska och engelska samt uttrycker dig professionellt i tal och skrift.

För att trivas i rollen som ekonomichef bör du förstå vikten av att arbeta inom ett förbund med medlemmarnas intressen i fokus. Som person är du pedagogisk, kommunikativ och kan med enkelhet anpassa dig till den du pratar med. Att hålla muntliga presentationer kommer att vara en del i ditt arbete och du bör därför känna dig bekväm med detta. Du har även god analytisk förmåga och är trygg i en beslutsfattande position samtidigt som du är prestigelös och hjälpsam gentemot dina kollegor. Vi tror även att du är van vid samarbete, trivs med interaktion med andra människor och är en social person.

Vi förutsätter även att du dela arbetarrörelsens värderingar.

Övrigt

Detta är ett samarbete mellan KFX HR-partner och GS – Facket för skogs-, trä- och grafisk bransch. Hela rekryteringsprocessen sköts av KFX och samtliga frågor hänvisas till ansvarig rekryterare Clara Backlund på 08-663 99 00.

Då vi löpande går igenom urval i denna rekryteringsprocess rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan redan idag. Slutkandidat kommer att genomgå bakgrundskontroll. Välkommen in med din ansökan!

Sök tjänst

Glömt lösenord Registrera dig Tidrapportera
Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan