Ekonomiassistent till Klintberg & Way

Om tjänsten

Till Klintberg & Ways söker KFX HR-partner en ekonomiassistent som kommer att arbeta med reskontra, framför allt leverantörsreskontra. Tjänsten är på tillsvidare basis med placering på deras huvudkontor i Kista.

Om företaget

Klintberg & Way AB ingår i Anders Hedin Invest AB och är generalagent och samarbetspartner för högkvalitativa och välrenommerade varumärken inom fordonsindustrin. Klintberg & Way är moderföretag för KW Parts, KW Wheels AB, KW Cars AB, Dawa Däck AB samt ProimpAB. Man har sitt säte i Stockholm med bolag i Göteborg, Oslo och Kortrijk (Belgien) samt lager i Tyskland. Klintberg & Way AB förväntas 2016 att omsätta 1 mdkr och sitter i nya lokaler i Kista. Klintberg & Way är en internationell verksamhet och säljer i 37 länder.

Arbetsuppgifter

På ekonomiavdelningen arbetar idag sex personer med redovisning och rapportering för Klintberg & Way AB inklusive vissa av bolagets dotterbolag. Du kommer tillsammans med två kollegor arbeta med deras kund- och leverantörsreskontra, framför all med leverantörsreskontran. Vid behov kommer ni att arbeta mer brett med ekonomi och kontorsrelaterade arbetsuppgifter.
Ekonomiavdelningen arbetar idag på ett väldigt strukturerat sätt med löpande möten och uppföljningar på vad som ska göras. I ditt dagliga arbeta ingår bland annat:

  • Registrera och stämma av kundinbetalningar
  • Administrera reskontra inklusive krav-och inkassohantering
  • Bokning och kontoavstämningar i bokslutsarbetet
  • Besvara inkommande mail
  • Kontroll av fakturering
  • Kreditering och återbetalning
  • Warranty-hantering avseende betalningsflöden
  • Göra kreditbedömningar samt kreditbevakning
  • Skicka påminnelser, statments och räntefakturor
  • Löpande revidera processkartläggningen av processen kundreskontra

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten är du som söker gymnasieekonom eller har en utbildning från yrkeshögskolan. Du har arbetat i en liknande roll tidigare där du lärt dig grunderna inom kundreskontra och byggt upp en trygghet i din profession. På Klintberg & Way arbetar man i affärssystemet MS Dynamics Navision, erfarenhet av systemet är meriterande men inget krav.

Som person är du initiativtagande och lösningsorienterad. Du trivs i miljöer där du får utrymme att agera flexibelt och bistå dina kollegor vid behov. För att passa i rollen tror vi att du motiveras av att effektivisera och förbättra, samtidigt som du har en förmåga att applicera ett helhetsperspektiv i den roll du träder in. Givetvis är du noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt och strävar alltid efter bästa möjliga resultat!

Övrigt

I denna process samarbetar Klintberg & Way med KFX HR-partner och frågor rörande tjänsten hänvisas därmed till ansvarig rekryterare Linnea Hägg på telefonnummer
08-663 99 00.
Tjänsten är till och börja med ett konsultuppdrag där du kommer att bli anställd hos KFX HR-partner men arbeta hos Klintberg & Way. Tillträde för tjänsten är omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Därför rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan redan idag!

Sök tjänst

Glömt lösenord Registrera dig
Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan