Controller sökes till Elpress AB!

Om tjänsten

Söker du dig vidare till nya utmaningar? Vår kund Elpress AB söker just nu efter en controller med start i mitten på augusti. Elpress koncern befinner sig i en stark tillväxt och vi söker därför dig som lätt kan komma in i arbetet och som trivs och engageras i en utvecklande miljö.Tjänsten är positionerad i Kramfors, där det finns möjlighet att arbeta från deras kontor i Sundsvall några dagar i veckan vid intresse. Är du den vi söker? Skicka in ditt cv redan idag!

Om företaget

Elpress AB med huvudkontor i Kramfors tillverkar och marknadsför kontaktpressningssystem för elektriska ledarförbindningar. Elpress är marknadsledande i Norden och säljer bland annat till krävande transformator-, vindkraftverks-, tåg- och fordonskunder över hela världen.
Utveckling och tillverkning av systemen sker i Kramfors. Förutom moderbolaget finns försäljningskontor i Stockholm, Sundsvall, Danmark, Tyskland, USA samt Kina. Totalt är vi ca 160 personer i koncernen och omsätter 325 Mkr med god lönsamhet och stark tillväxt. Elpress AB ägs av Lagercrantz Group AB, som är noterat på Stockholmsbörsen.
För närmare information; www.elpress.se.

Arbetsuppgifter

I rollen som controller ansvarar du för den externa redovisningen inom koncernen. Arbetsuppgifterna innefattar:

 • Skattedeklarationer
 • Bokslut
 • Upprätta veckorapporter till ägarbolaget
 • Momsavstämning
 • Beräkning och bokningar av företagsskatt
 • Löneskuldskonton med tillhörande avstämningar
 • Övergripande ansvar för konsolidering och rapportering av koncernens balans och resultaträkning
 • Bevaka att redovisning sker enligt gällande lagstiftning
 • Upprätta ÅRV för moderbolaget och handha kontakten med revisorer
 • Utveckla och kvalitetssäkra företagets ekonomiprocesser
 • Delaktig i koncernens budgetprocess

Kvalifikationer

Du har tidigare erfarenhet av koncernredovisning. Vidare har du har en civilekonomexamen eller motsvarande utbildning samt 5-10 års arbetslivserfarenhet inom området.
Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska samt har mycket goda färdigheter i excel.

Det är meriterande om du har en bakgrund inom produktion eller industri.

Du som söker har hög arbetskapacitet och trivs med att få arbeta självständigt. Du är engagerad och brinner för det du gör.
Att arbeta med ekonomi ställer krav på att du är strukturerad, noggrann, ansvarstagande och analytisk, samtidigt som du har ett helhetsperspektiv.
Vidare har du en god kommunikativ förmåga.

Övrigt

Tjänsten kan komma att anpassas efter de kvalifikationer som sökanden har, så är du en person med fler värdefulla erfarenheter, tveka inte att skicka in din ansökan då tjänsten kan komma att innefatta fler arbetsuppgifter. Start för tjänsten är i mitten på augusti. Urval kommer att ske löpande, och om du har några frågor är du välkommen att kontakta Emelie Wedin på emelie.wedin@kfx.se eller Amanda Johansson på amanda.johansson@kfx.se. Du når oss även på vårt växelnummer 060-15 46 00. Välkommen in med din ansökan!

Sök tjänst

Glömt lösenord Registrera dig Tidrapportera
Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan