IT-strateg på heltid sökes till LO

Om tjänsten

LO söker nu en IT-strateg som vill vara med och bidra på deras resa mot att bli en helt molnbaserad plattform. Hos LO har du en nyckelroll med stort ansvar. Är du pedagogisk person med IT-förståelse och tidigare erfarenhet av projektledning? Läs vidare!

Om företaget

LOs mål handlar om arbete för alla, rättvisa löner, jämställd fördelning, solidarisk välfärd och utvecklande arbeten. LO är en demokratisk feministisk organisation. Vår idé om att agera kollektivt handlar om att förbättra för alla. Vårt främsta verktyg är kollektivavtalet.

LOs centrala kansli ligger i Stockholm. Här jobbar ca 100 anställda med opinionsbildning, organisationsfrågor och utredningsarbete. Fokus är kollektivavtalens innehåll, pensioner, avtalsförsäkringar, välfärdsfrågor, ekonomisk politik, fackligt arbete, kursverksamhet och internationellt fackligt arbete. Vi har tio LO-distrikt som bland annat organiserar verksamhet i våra LO-fack i kommunerna.

Läs mer på www.lo.se

Arbetsuppgifter

I rollen som IT-strateg har du arbetsuppgifter som innefattar att:

  • Stödja LOs ledning i det fortsatta arbetet med att utveckla och effektivisera arbetssätt som möjliggör och stimulerar kunskapsutveckling och samverkan
  • Bevaka Microsofts utveckling av Office365 och rekommendera vägen framåt för LO
  • Leda LOs forum för nyckelanvändare för erfarenhets- och kunskapsöverföring
  • Leda utbildning inom LOs digitala verktyg och arbetssätt
  • Leda arbetet med kravställande för eventuell applikationsutveckling
  • Förvalta LOs informationsarkitektur och IT-policy

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du tidigare arbetat i en liknande roll och därmed har goda kunskaper inom Office365, verksamhetsutveckling och processutveckling. För att klara av rollen så har du tidigare erfarenhet av att arbeta i projekt och har även en förståelse för IT. Vi ser även gärna att du tidigare arbetat med upphandling, uppföljning och har goda kunskaper inom systemdokumentation. Svenska och engelska är krav för tjänsten.

I din roll har du ansvar att utbilda och stötta kollegor inom Office365, det är därför viktigt att du är pedagogisk och kommunikativ i ditt arbetssätt. Vidare ser vi gärna att du är en driven, noggrann och strukturerad person som är bra på att samarbeta med alla inom och utanför organisationen.

För att passa in i hos LO är du en glad, nyfiken och positiv person. Det är även viktigt att du delar arbetsrörelsens värderingar och har förståelse för LOs roll och uppdrag.

Övrigt

Detta är ett samarbete mellan Landsorganisationen i Sverige LO och KFX HR-partner. Rekryteringsprocessen sköts av KFX HR-partner och vi hänvisar samtliga frågor till ansvarig rekryterare Clara Backlund på 08-663 99 00.

Start för tjänsten är enligt överenskommelse och tjänsten är en tillsvidare anställning. För tjänsten gäller kollektivavtal mellan AFO-Handels för tjänstemän.
Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan därför komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdatum.

Sök tjänst

Glömt lösenord Registrera dig
Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan